Verdens nemmeste kage

Det er weekend venner og weekend = kage. Nem kage;-)

De fleste mennesker har som oftest lidt frugt i huset – enten friskt eller på frost, og i realiteten kan du bruge det meste frugt. Lige nu har jeg både æble, pære, jordbær, hindbær, rabarber og blåbær i fryseren, så min største udfordring var… bum bummelum, hvilken frugt skal jeg vælge? Det blev til halv hindbær, halv rabarber, ikke blandet sammen, men hver for sig. Here you go, verdens nemmeste kage, det tager ca. 35 minutter at lave den:

Hindbær/rabarber Crumble

Ingredienser:

Frugt. Du kan variere frugten i det uendelige. Dog er de syrlige variationer bedst, synes jeg.

200 g smør

200 g mel

200 g sukker

1 stang vanille

Tænd ovnen på 170 grader

IMG_1068Smuldredej:

Put 200 g sukker og 200 g mel i en skål, tilsæt 200 gram smør der er skåret i små stykker, ælt det sammen med fingrene til konsistensen er som revet ost. Du skal kunne knuge det samme til en kugle, men det skal være tilpas tørt til at det falder fra hinanden når du trykker på kuglen. Tilsæt mere mel hvis dejen er for fedtet, og mere smør hvis den er for tør;-)

Smør et tærtefad, dæk bunden med valgfrit frugt. Jeg har lagt hindbær på den ene halvdel og rabarber på den anden. Tag kornene fra en stang vanille og drys over frugten (har du ikke en vanillestang ved hånden, brug vanille pulver eller undlad. As easy as that;-)

Dæk frugten med smuldredej, sæt herligheden i ovnen. Bag ca. 30 min. kagen er færdig når toppen er brunet, og du kan se lidt frugtsaft der bobler op.

Server med en ordentlig røvfuld creme fraiche, det er personligt min favorit, som modspil til det søde. Alternativt kan du servere med is eller flødeskum, hvad du nu er til eller har ved hånden.

Bon Appetit;-)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Verdens nemmeste kage, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Be first to comment