Skab balance i din krop, fysisk som psykisk med body-sds

Christina er min fod-nusser (fodterapeut), hun er også min næsten-nabo i det nabolag jeg bor i, og så var hun så sød, at låne mig sin bil i sidste uge, da hun skulle på ferie, “og den så alligevel bare stod og kedede sig på parkeringspladsen”. Hurra for mig, for jeg er pt. uden bil, den er midlertidig taget på hospice. Christina kender til lidt af mine udfordringer og mine fysiske problemer, som ikke tæller så få, lad mig opremse nogle stykker: hjertespasmer, fibromyalgi, lavt stofskifte, for højt kolestorol tal (det onde), astma, slidgigt i nakken, midt ryg, lænd, fingre og knæ, kronisk hovedpine og migræne, har haft to discusprolapser og dobbelt op på piskesmæld og så lider jeg af ekstrem søvnløshed. Jeg er heldig hvis jeg sover to sammenhængende timer om natten og mit max. antal timer i “soveland” ligger på ca. 5 timer. Jeg er kronisk træt.

Jeg er sygemeldt efter et totalt kollaps, udbrændt efter mange års stress – sådan ca. hele min levetid. For at nævne bare nogle af faktorerne; Jeg var et stresset barn… uden at vide det. En stresset teenager, uden at vide det… en stresset voksen, uden at erkende det, jeg var sgu ikke stresset, jeg havde bare travlt og mange (for mange) bolde i luften. Det har ikke været arbejdsrelateret stress, mængden af bunker på bordet, opkald, opgaver eller projekter der afløser det ene efter det andet – 1000 bolde i luften kunne ikke stresse mig. Men de mange og meget lange søvnløse perioder, den konstante manglende søvn, lidt for mange traumer jeg ikke har fået bearbejdet, min fars voldsomme død, datters to et halvt årige sygdomsforløb, min egen angst da jeg lå i min seng og fik et kombineret hjerte-angst anfald, med min daværende 3 årige datter siddende ved siden af, og hvor jeg ikke var i stand til at sige et ord, og hvor det eneste der løb igennem mit hovede var; jeg vil ikke dø fra mine børn, jeg vil ikke dø fra mine børn, alt i mens jeg faktisk var sikker på, at det var lige nøjagtig dét der var ved at ske, har sat sine spor. Efterfølgende dage hvor jeg ikke turde sove om natten, af frygt for at mine børn skulle vågne op om morgenen, og finde mig død i sengen. En uges indlæggelse på hjerteafdelingen… efterfulgt af fire mere, før jeg endelig fattede budskabet, “sygemeld dig, du er alvorlig syg”.

Jeg blev sygemeldt med “kritisk akut belastningsreaktion”. Der ligger meget mere i bagagen end nævnt, men disse, sammen med det faktum, at jeg har været presset på mit eksistensgrundlag 24/7/365 dage i over 6 år, er  bla. den indirekte årsag til, at jeg har det som jeg har det. Jeg er ikke et sekund i tvivl om, at psyke og fysik hænger sammen, men det har jeg ikke altid erkendt, men jeg har også levet et liv, hvor hoved og krop har levet “hver deres liv”. Jeg har ikke lyttet til en eneste af de utallige advarsler min krop har givet mig, for at råbe mig op. Ikke én, og symptomerne blev bare værre og værre, alvorligere og alvorligere. Jeg fattede den fandemig først, da lægerne gjorde opmærksom på, at der ikke rigtig var flere advarsler tilbage, andet end hjerneblødning, blodprop i hjertet eller kræft. Jeg levede et liv i overhalingsbanen, med en krop og sind der var max presset og belastet, mit hoved føltes som en konstant Formel 1 bane – anstrengende!

Tilbage til Christina, hun havde nemlig mere i posen. “Jeg kender den bedste behandler, han er i den anden afdeling af Skønne fødder”, og så var der ellers ikke langt fra tanke til handling, inden jeg nåede at blinke igen, lød beskeden, jeg har bestilt tid til dig hos Kim på fredag. Glæd dig, håber han kan hjælpe dig.

FullSizeRender

Jeg vred mig først lidt, for jeg har prøvet body-sds én gang før, hvilket var sindssygt grænseoverskridende. Teknikken berør meget på din vejrtrækning og den behandler, hvad skal jeg skrive, gik pænt meget op i at lægge lydeffekt på sin vejrtrækning, som han trak sammen med mig. Altså når du har med en kvinde at gøre, som altid har trukket vejret max. ned til kravebenene, så er det næsten lige så “angstprovokerende” som at blive kylet ud af en flyvemaskine uden faldskærm i 1000 meters højde. Jeg kunne ikke tage de dyriske lyde der fulgte med hans vejrtrækning og som han bad mig efterligne – jeg kom kun til den ene behandling. Jeg ved godt at der en en god mening med vejrtrækningen. Det handler om frigørelse af energi! Og for at kunne slippe fastlåste energier er det optimalt at “ånde ud” og give slip på alt det fastlåste under en behandling, for mig var det bare uvant og for grænseoverskridende.

MEN, jeg er gået all in på at helbrede min krop og sind, jeg skal have det bedre, jeg skal tilbage til livet – jeg har stort set ikke været social, siden jeg holdte min 40 års fødselsdag, jeg bliver 45. Kim skal have en chance.

IMG_7301

Mit første møde og indtryk af Kim er positivt. Han virker imødekommende, rolig og afbalanceret. Taler i et leje og sprog hvor jeg kan være med. Spørger ind til min situation, og får kort brudstykker af ovenstående udover det fysiske. Jeg bliver bedt om at klæde mig af, så jeg kun er i undertøj, og så lægge mig op på briksen – behandlingen går i gang. Og hér var der så noget jeg havde fortrængt fra sidste gang, overskygget af tidligere behandlers dyriske “stønnen”, når han åndede ud. Smerten. Holy macaroni! Hvis du tror du skal ind og ligge der og nyde i ren velvære, så tro om igen. Det gør ikke bare naller, det gør herre naller. Men det fortæller mig også bare, hvor sindssygt blokeret jeg er i hele min krop. Fysisk som psykisk. Hvert et tryk, hvert et vrid, hver en celle i min krop kunne mærkes. Inden mit kollaps, havde jeg en smertetærskel out of this world, jeg kunne modstå alt, fysisk og psykisk. Nu er jeg omvendt blevet hyper sensitiv, ikke bare fysisk, men også på samtlige af mine sanser. AV!

Kim stiller mig lidt spørgsmål undervejs i behandlingen, ikke på den der “hvis vi piller lidt i navlen, hvad mærker du så” måden, det virker naturligt – og jeg plaprer, tænker, at hvis jeg plaprer meget, så kan det fjerne fokus fra smerten… niksen biksen Karen Blixen, smerte målt fra 1-10… 12! Kim har meget fokus på min mave. Ofte sætter stress eller andre psykiske ting man ikke har fået bearbejdet sig som spændinger og blokeringer nede i maven. Oh yes. Han har også fat i mine “stress punkter mellem skulder og kraveben, mens han roterer min arm – av for satan. Generelt er der flere AHA-oplevelser undervejs. Min blære og nyre median er belastet, meridianen kaldes også for stress-meridianen… aha! Jeg har lidt af blærebetændelse igennem hele min barndom og op i 30´erne. Har ikke haft noget efter jeg fik min datter, der har det til gengæld været nyre-bækkenbetændelse, smerter i nyrerne flere gange, med dertil forhøjet infektionstal – det giver mening for mig i forhold til den erkendelse jeg er kommet frem til, at jeg har været et stresset barn – af stressede hårdtarbejdende forældre, en Malene der tit var overladt til sig selv, mentalt.

Da Kim på et tidspunkt, på sin helt rolige facon, får sagt noget i retning af; “Du har haft alt for mange udfordringer gennem livet, du har været vant til at klare alting selv – helt fra du var lille og hele livet”, kan jeg godt mærke min undermund begynder at bævre. Men som den skide kontrol freak jeg er, så skynder jeg mig at snakke, jeg skal op i hovedet igen, dét kan jeg lige som bedre rumme. Ikke ned til det der gør ondt, der ligger så meget sorg og svigt. Jeg arbejder på at komme mere ned i min krop, åbne op for al den smerte der har forårsaget blokeringerne, men jeg tør ikke – jeg er bange for at jeg starter en extended version af Niagara vandfaldet. Det er noget lort, jeg lover mig selv i skrivende stund, at når jeg i morgen skal til min anden behandling hos Kim, så giver jeg slip – Det lyder skide godt, og er også nemmere at skrive end at gøre, så meget selverkendelse har jeg dog, men jeg vil forsøge, om det så bliver den langsomme version, som luften der langsomt siver ud af en ballon. Jeg SKAL lære at lacke lidt på kontrollen, at give slip, go with the flow,  så jeg kan få løsnet op for alle blokeringerne i min krop, fysisk som psykisk. Dét fortjener jeg!

Jeg er lidt spændt på, hvad Kim finder på til min anden behandling i dag, en uge efter den første. Om det vil gøre lige så ondt, om det lykkes mig at give slip, om det så betyder “de skide tårer” skal få frit løb. Jeg ved han har prøvet det mange gange før. Jeg har både hørt og læst mig til, at Remee (blandt en masse både kendte og sportsfolk) benytter sig af body-sds, og Remee er i hvert fald ikke bleg for at sige, at han både har brølet som en løve og haft tårerne væltende ud af hovedet. Well, så kan jeg også lade det komme, som skal komme, så længe jeg slipper for alt for meget lyd på den vejrtrækning, og der er Kims vejrtrækning, fordøjelig. Ingen lyde;-)

bille-045-400x266

Hvad er body-sds så helt konkret? Er det som massage, har flere spurgt mig. Jeg er selv uddannet massør, og det kan i mine øjne, på ingen måde sammenlignes.

Body-sds er en dansk udviklet behandlingsform, der adskiller sig fra andre behandlingskoncepter ved den konsekvente fokusering på hele kroppen.  Man arbejder dybt i kroppen med bl.a åndedræt, led, muskler, sener og meridianbaner, og ud fra en tanke om, at det fysiske og det psykiske hænger sammen og påvirker hinanden. En body-sds terapeut, er meget opmærksom på, hvorvidt fysiske skavanker har rødder i stress, overbelastning eller psykiske spændinger. Filosofien er at give mig eller dig som klient, redskaber til at forstå og udvikle os fysisk og mentalt, og dermed blive bedre til at frigøre ressourcer, som er blokeret i kroppen, og til at bearbejde og forløse ophobede følelser. Metoden har vist sig velegnet til at fjerne eller mindske spændinger og smerter i eksempelvis ryg, hofte, skulder og nakke, og smerter, der skyldes kontor- og sportsskader. Desuden får mange klienter hjælp mod fordøjelsesproblemer, allergi, astma, stress, hovedpine, depression, angst og traumer. Kroppen kan ophobe mange følelser som vrede og sorg – og både traumer og stress sætter sig også. Det hjælper dig med at skille dig af med alle skelleterne i skabet (hjernen) og de der sidder fast i din krop. En body-sds terapeut, tror ikke på, at man kan adskille det fysiske og det psykiske som to uafhængige elementer. Deres filosofi er, at der altid vil være en sammenhæng. Med det ikke sagt, at du ikke kan have et fysisk problem uden en psykisk årsag – det kan du sagtens. Men de ser på mennesket som én helhed, og behandler dig ud fra den overbevisning.

Én behandling kan ikke gøre det, for at få den optimale effekt, bør du indgå i et behandlingsforløb. Kim anbefalede mig at få flere behandlinger umiddelbart hurtigt efter hinanden. så næstfølgende tid er i dag fredag, og jeg er spændt. Spændt på om jeg vil mærke en ændring, når jeg får koblet de løse ender sammen på hoved og krop. Efter første behandling, følte jeg mig sårbar på dagen, var jeg helt abnormt træt, jeg havde to døgn hvor jeg var totalt zombie-agtig af træthed. Samme dage kunne jeg også mærke mit humør ikke var det mest fantastiske, teenage hud har jeg også fået, men det er jo en udrensning, og “vandet vil være grumset, indtil der kommer bedre balance og flow i systemet”, tænker jeg. Som Kim selv siger, så vil behandlingen gøre dit indre rum større, så du får et større fysisk og psykisk overskud i din hverdag.

Og dét er netop mit mål, også at få løsnet alle de spændinger og blokeringer jeg har ophobet gennem hele mit liv, slippe eller bare mindske mine fysiske smerter, få lukket luften ud af traumerne, de psykiske ar og blokeringer, så de ikke længere ubevidst kan sidde i det skjulte og æde mig op, for det er jo ikke noget jeg bevidst går og tænker over eller følelser jeg dyrker i min hverdag, men min sjæl har lagret dem på harddisken. Bonus vil klart være, hvis jeg begynder at sove bedre om natten. Og at mærke ro… –  Jeg kan ærligt ikke huske hvornår jeg sidst har følt ro.

Er du blevet inspireret, render du selv rundt med en masse spændinger og blokeringer, fysisk som psykisk, så er jeg sikker på, at Kim eller en anden body-sds terapeut vil kunne hjælpe dig. Som så mange andre kropsbehandlinger, så handler det i bund og grund om man har kemi med den person som skal behandle én. En behandling tager en time. og koster 700 kroner. Du kan bestille tid hos Kim på telefon: 26 15 47 22 eller på mail: kim@body8.dk

KROPSTERAPEUT v/ Kim Steen
c/o Klink Skønne fødder
Rolighedsvej 19
1958 Frb C

IMG_7304

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
Skab balance i din krop, fysisk som psykisk med body-sds, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Be first to comment