Romkugler af kagerester

Måske er du som de fleste og tænker; kagerest? Hvad fuck snakker hun om? Her i huset har vi sgu da ikke kagerester. Men jeg har næsten altid en kagerest tilovers når jeg har bagt kage, medmindre altså ungerne får has på den. Personligt får jeg min lyst til kage eller sødt styret meget hurtigt, jeg er ikke den der æder kage, til der ikke er en krumme tilbage. Men skulle du have et enkelt tørst stykke kage tilbage, som du ikke vil byde naboen, så undgå madspild, og gør det i stedet for vane, at gemme lidt kagerester hver gang du har lidt, og proppe det i fryseren. Så kan du tage det op, når der er rester nok, og så på med Hüttemeier ærmerne, og “tril nogle romkugler”;-)

I realiteten kan du bruge alle former for kagerester, men de mest basic tager sig bedst ud synes jeg. Det er svært for mig at give dig mål på hvor meget du skal tilføre af ingredienser til dine romkugler, da det afhænger af, hvor meget kagerest du har tilbage, samt hvor svampet/tør den er, så du må prøve dig lidt frem med konsistensen;-) Men udover din kagerest som du putter i en skål, blander du ca. 1/2 dl hindbærmarmelade, 1/2 dl mørk kakao (afhængig af type af kagerest), 2 spsk. rom essens. Da jeg lavede romkuglerne ud af den nylavede sukkerfri choko-orange drøm (brownie) som var frisk og svampet, puttede jeg lidt ekstra mandelmel i, for at samle kuglerne lidt mere. Da choko-orange brownie kagen også var sukkerfri, kørte jeg stilen videre med disse romkugler, så marmeladen er ligeledes sukkerfri, men det behøver den naturligvis ikke at være, hvis du har almindelig sukkerholdig  kagerest ;-)

Du kan pynte med hvad du lyster, jeg har pyntet med kokosmel, ristede kokosflager, øko glutenfri havregryn/kakao blanding, og kakaonips (småhakket sukkerfri mørk chokolade.

romkugler kagerest

Men opskriften på de absolut bedste og røvlækre kaloriefyldte romkugler, som jeg tidligere har lavet et blogindlæg om, finder du her.  De slår alt, også bagerens de bedste;-)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Romkugler af kagerester, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Be first to comment