Råddent – Det er ikke ordet!

arnie-levin-if-you-think-something-is-rotten-in-the-state-of-denmark-press-one-now-cartoon

 

Jeg troede og håbede virkelig til det sidste, at skifteretten frakendte moderen/morderen forældremyndigheden, så hendes rettigheder i forhold til at bestemme hvor Rasmus skulle stedes til hvile, ophørte. At alt sund fornuft og retfærdighed skete fyldest. Jeg skulle blive klogere skulle jeg.

Forældreansvarsloven er ellers ganske klar:

§ 2.

Forældremyndighedens indehaver skal drage omsorg for barnet og kan træffe afgørelse om dets personlige forhold ud fra barnets interesse og behov. Stk. 2. Barnet har ret til omsorg og tryghed. Det skal behandles med respekt for sin person og må ikke udsættes for legemlig afstraffelse eller anden krænkende behandling.

Der er flere ord der stikker mig i øjnene: “ret til omsorg og tryghed”… Den del misforstod moderen vidst, da hun tog sønnen op på skødet og kvalte ham med de bare næver. “Skal behandles med respekt for sin person”… Drengen elskede sin far, og gav tydeligt udtryk herfor. Respekt for sit barn kære L, det er, når man tilsidesætter egne behov, had og hvad der ellers måtte være af modstand, og tilgodeser barnets ønsker, behov og tarv, nemlig at Rasmus ønskede samvær med sin far. Respekt er IKKE, først at tage livet fra ham, og så derefter gøre krav “på hans lig”. Hvordan du overhovedet kan føle det som din naturligste ret, viser et tydeligt billede af dit sind. Respekt hverken for din søn eller din søns far er din kommentar til din advokat, når han overbringer dig nyheden om at du “fik det sidste ord”, som vidst har været din mission fra start? Du udtaler: Så er der da en glæde i sorgen.
Jeg måtte lige læse det igen, det måtte være en misforståelse?! Glæde i sorgen?! DU alene, slog din søn ihjel, hvordan kan du snakke om glæde i sorgen, fordi du fik rettens kendelse for at kunne stede den søn du myrdede til hvile? Skam dig!

“Må ikke udsættes for legemlig afstraffelse eller anden krænkende behandling”. Ordet krænkende dækker ikke… Hvis ikke det er krænkende for din søn, at han skal se, føle og mærke dig/hans mor, tage ham op på skødet, han er vågen og bevidst, han er opmærksom og føler alt du gør i mod ham. DU er bevidst, han ser og mærker dit vanvid, han kæmper i mod, du fastholder grebet om hans hals, til han udånder og ikke er her mere. “legemlig afstraffelse”… Åh jo, det må man da sige han blev udsat for, og “lidt til”.

Du VIL tydeligvis vinde over Carsten for enhver pris, ham har du ingen respekt eller empati for, trods du må have elsket ham engang, nok til at du valgte at få et barn med ham. Men Rasmus? Har du respekt for ham, når du fratager ham livet og samtidig vil have lov til at bestemme hvilke salmer der skal synges i kirken? Tænk, jeg væmmes. Jeg finder det ganske respektløs for din lille dreng. Man så langt tænker du ikke, jeg fornemmer du føler du er i din ret til det og det er her filmen knækker. Din ret røg fløjten i det øjeblik du gjorde din ugerning! Al juridisk ret sammen med din forældremyndighed tog du med dig “i faldet”, det siger al sund fornuft!

Du vandt udelukkende fordi der er noget råddent i vores retssystem eller sagt pænere, et hul i lovgivningen. Ingen dansk domstol har før skulle vurdere i så grotesk en sag. Det er grotesk nok, at du på grund af at du ikke ønskede Rasmus skulle have samvær med hans far, tog livet af ham med dine bare næver, din søn af kød og blod. Men galskaben topper, da du efterfølgende fastholder din ret til at bestemme hvor han skal til stedes til hvile. Usmageligt dækker vidst heller ikke ordet her. Jeg må gentage mig selv. Skam dig!

Nok om dig, du skal leve med din ugerning resten af livet – Skal jeg ønske god fornøjelse? Ja du må undskylde, og “du har ret” nu bliver jeg personlig. Det er en “ulykkelig sag for alle parter”, men DU ALENE valgte at begå mord. Intet stoppede dig, da Ramus øjensynligt kæmpede det han kunne. Du blev barnemorder, dit eget kød og blod, uskyldigheden selv – så stopper empatien fra min side af, så behøver jeg ikke høre dine bevæggrunde, for de kan ene og alene være egocentriske. Call me old fashion!

Tilbage til vores retssystem. Jeg mangler ord. Sagen har historisk karakter, idet det er første gang, en dansk domstol har skulle tage stilling i en sådan sag. Og da systemet ganske enkelt ikke har regler for, hvad det betyder, når den ene part har taget livet af barnet, så holder man sig “til reglerne” og vurderer ikke individuelt. Carsten fik lov til at tale sin sag, vise billeder og fortælle om deres hverdag når de var sammen, far og søn, samt stedsøster og stedmoder, men til ingen nytte. Rettens afgørelse blev truffet på grundlag af, at moderen hele tiden har haft den fulde forældremyndighed over Rasmus, og derfor også i døden regnes for drengens nærmeste pårørende. Den samme forklaring kommer moderens advokat Uffe Bro med, “moderen har altid haft forældremyndigheden over Rasmus, mens faren for nylig har søgt om forældremyndigheden”. OG spørger jeg så? Hvordan kan det stadig være gældende og have nogen som helst indflydelse efter et barnemord? Det giver ingen mening.

Og så er det også jeg spørger: HVOR ER I POLITIKERE? Har I lavet strudsefinten hele bundtet? Ja, undskyld jeg forstyrrer, jeg ved godt at det er jul, meeeeeeeeen jeg synes alligevel, at vi har med en sag at gøre, der er værd at ofre den varme juleand på, I kan måske også bare spise den en time senere?! Jeg VED flere af jer har læst min bøn og brev til jer, er det for meget forlangt at I bruger tid på at komme med en tilbagemelding? Bevares, “jeg er ikke noget ved musikken”, jeg er bare en borger, der kæmper for retfærdigheden i en uretfærdig sag, så jeg mener, en tilbagemelding bare sådan for god Emma Gads skyld?
Jeg bliver hele tiden spurgt, har du hørt noget? Og hver gang er det en tam fornemmelse, blot at kunne svare: Nej!
Ja, jeg er frustreret…!

Jeg er heller ikke politiker, men måske skal jeg overveje det? Jeg beder ikke om en autograf, eller medvind på samtlige løbeture. I behøvede såmænd ikke at svare af respekt for mig og den tid jeg har brugt. Som skribent bruger man utallige timer på at skrive noget der aldrig bliver publiceret. Men bare i almen respekt, for faderen i sagen, som ikke er blevet lyttet til i Statsforvaltningen igennem år, og af respekt for lille uskyldige Rasmus, som måtte lade livet på grund af en bitter kamp fra hans mors side. Rasmus og hans far, fortjener i mine øjne at vide, at de af omveje er blevet hørt. For mig var det rigeligt, at kunne have viderebragt blot få linjer som “vi er opmærksom på at der er et hul i lovgivningen/vi følger sagen tæt og handler hvor nødvendigt/ ANYTHING!

Jeg håber jeres tavshed skyldes, at I rent faktisk arbejder på sagen, I har bare en lidt skidt mellemtid, nu skifteretten er kommet med deres kendelse – som er efter bogen – men absurd over alle grænser! Jeg håber stadig af hele mit retfærdige hjerte, at I kan omstøde gældende lov og regler, nu I, om man så må sige, har opdaget hullet. Det er ikke godt nok at få lappet hullet til fremtidige sager, det skal det selvfølgelig, men det gavner ikke Carsten og Rasmus her og nu, desværre.

Kan I med god samvittighed sætte jer til julebordet og mæske jer i godter, og vide, at denne sag og afgørelse “den er tacklet lige efter bogen”? Ja, det er jeg klar over den er, i juridisk forstand, men om jeg begriber der ikke med det samme er blevet grebet ind, da “hullet blev opdaget”. Har I selv tænkt tanken, hvordan I ville føle og have det inden i, hvis jeres barn var taget fra jer på samme måde, og I havde modtaget samme behandling og afgørelse i skifteretten. Ville I føle ro i sjælen, hvis det var jeres ekskone eller eksmand, som havde myrdet jeres fællesbarn og derefter også forlangte at bestemme over hvor jeres barn skulle stedes til hvile? Ville I føle, at det var helt i orden, sådan er loven jo? Er det alligevel lidt svært at tage børn og familie i hænderne og danse rundt om juletræet i aften?

Jeg tror ikke på at I er så kolde og kyniske, at I er ligeglade, at sagen ikke rører jer, som forældre, som mennesker – SÅ GØR NOGET! TAG ANSVAR! I kan – hvis I VIL, også med tilbagevirkende kraft!

Jeg troede jeg havde brugt sidste skud i bøssen, men afgørelsen var som at vifte med et rødt tørklæde foran min retfærdighedssans. Den går bare ikke Granberg! Jeg giver ikke op endnu. Jeg ER retfærdighedsmenneske helt ind i marven, og denne kendelse er IKKE retfærdig overfor hverken Rasmus eller hans far!

Lige nu er det op ad bakke, vi arbejder mod tiden! Så særlov eller menneskerrettighedsdomstolen er der næppe tid til. Men jeg samarbejder med Foreningen Far, Formanden Jesper Lohse, gør i disse timer et kæmpe stykke arbejde – de er lige så rystede over afgørelsen og har sat deres jurister på sagen, der MÅ være et juridisk hul?! FN´s Børnekonvention?

Foreningen Far har nu også taget ladegreb og har skudt i forskellige retninger, enten bliver vi skudt tilbage, eller også rammer vi lige præcis det mål der giver gevinst!

Danmark, hvad gør vi?!

Lader vi stå til, når regler og love, går stik modsat al fornuft og retfærdighed – når en barnemorder, for det er hvad moderen er, lige gyldigt hvordan vi vender og drejer den, det kommer ikke til at klinge bedre i ørerne – kan få indflydelse og bestemmeret over det offer der er myrdet, koldblodigt – for det er også hvad det er. De bare næver i fuld vågen tilstand – et uskyldigt barn.

ELLER handler vi, og får tilrettet og tilpasset den gældende lov med tilbagevirkende kraft, så den passer til sager som denne, for Rasmus skyld, og for et evt. (Gud forbyde det) andet offers skyld i fremtiden?!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.6/5 (42 votes cast)
Råddent - Det er ikke ordet!, 4.6 out of 5 based on 42 ratings

6 Comments

 • Reply December 24, 2013

  Kasper

  Jeg er lige så lamslået som dig Malene, al mening ophørte da jeg hørte rettens afgørelse. Forbrydelse betaler sig åbenbart, jeg væmmes så inderligt ved hele denne sag:(

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 • Reply December 24, 2013

  Ibrahim demir

  Det her må være en test for menneskeheden. Jeg ville være med hele vejen igennem. Lad os stå sammen at stop den vanvid . Vi kan godt.
  PERSONELIGE JEG VILLE VÆRE SOLDIER FOR DENNE SAG

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 • Reply December 25, 2013

  Birthe

  Hej Malene

  Jeg har fuldt dine skrivelser og appeller til diverse politiker – svaret er ganske simpelt. Det er et pilråddent systemet. Jeg kæmper imod en psykisk ustabil far til mine to børn og jeg ved om nogen hvor meget op ad bakke det er. Jeg har skrevet til mange ministerier og politikere, men med mindre man er Mikkel kesslers mor! og har et kamerahold i ryggen og en plakat af Mikkel, ja, så skal du ikke forvente taletid om virkelige samfundsproblemer med Pia Kærsgård.
  Jeg har måtte ligge ører til at advokater siger – retsystemet er ikke til for retfærdighed. Jeg ved at der er flere forældre der har klaget til EU kommisionen for menneskerettigheder over forældreansvarsloven i Danmark, og jeg har læst fornyeligt over TV2 news, at EU kommisionen for menneskerettigheder har meldt ud, at vores forældreansvarslov i Danmark ikke varetager barnets tarv. No kinding. Sjovt nok er de eneste uvidende om dette, dem, som burde vide det og er dem som er beslutningsdygtige.
  Jeg kæmper med Statsforvaltningen og skrevet til Karen Hækkerup, da hun var socialminister, og hun havde ikke tid til at mødes i en dialog med mig og en masse andre kvinder på et krisecenter – men der var jo heller ikke valg på det tidspunkt.
  Jeg er vred på Carsten’s vegne, som jeg kender fra ungdommen og mine og alle de andre som kæmpe imod dette. efter min hårde erfaring – udemokratiske og på inden måde logiske eller retfærdige system vi har med at gøre. Som jeg siger, systemer er ikke til for os, det er til at holde os på afstand. Jeg var engang stolt af af være dansker, men det er jeg ikke mere. Vi peger finger af andre lande, som ikke behandler andre mennesker ordentlig, men øh, kære politikker, hvad gør vi herhjemme! Jeg finder det frastødende, at ofre som Carsten og hans søn, skal fremstilles i medierne bare for at komme i en eller anden form for dialog, hvor er vi henne efterhånden.
  Desværre vasker de politikker deres hænder, for det er jo aldrig deres bord. Da jeg ringede til Økonomi og Indrigsministeriet for at klage over syltning af min sag på 10 måned i Statsforvaltningen, sagde, de at det var rigtigt, at de var de ansvarlige for Statsforvaltningerne, men de kunne intet gøre. Det er jo helt sort. Hvad og hvorfor har de så ansvar for for dem. Vi har en masse klageinstanser, men de er kun til for at give borgerne en følelse af retfærdighed i form af at kunne klage. Men du skal endelig ikke have nogen forventning om, at din sag vil blive læst og hørt i retfærdighedensnavn – nej de har en anden dagsorden og det er at kører borgerne trætte, så de til sidst opgiver, så er det jo borgernes eget problem hvis de giver op halv vejen.
  Men det ser sgu godt ud i demokratiet øje med, at vi har en masse klage instanser, som forøvrigt, tager i gennemsnittet 10 mdr. – 2 år at få behandlet en klage. Hvad sker der lige for det politikerne jernvasker os med hverdag, at vi lever i et velfærdssamfundet. Ja, da kun hvis man er politikker og får særbehandling på sygehusene og ministerbiler, så de undgå DSB og ej at forglemme privatskolerne til deres børn mm. Jeg ved, at jeg blander mange ting ind i det er, men det ene kan ikke udelukkes fra det andet. det jeg prøvet at sige er, at lige meget hvilket system vi taler om, så er det grotesk langsomt, som har kæmpe menneskeligt omkostninger, og dem (politikerne) som har magten, har mere travlt med at bagtale de andre partier. Jeg har intet til overs eller respekt tilbage for vores politikker eller systemerne. Kæmpe næse til dem alle. Det hedder folkets ting – men det er meget svær at få øje på, at de folkevalgte rent faktisk varetager vores interesser, da vi ligesom ikke bliver hørt. En valgseddel har jo intet med dialog og viden at gøre – bare et måleparameter, om hvilket parti der har talergaverne mest iorden lige her og nu.
  Carsten har min dybeste sympati og medfølelse i denne umenneskelig og groteske kamp, som slet ikke burde være nødvendig.

  Så et opråb fra mig til vores ansvarlige politikker – kom ind i kampen og for en gang skyld være med til at give vores love mening på det menneskelig plan og ikke det uhumansk plan.
  Kh
  En fortsat medkæmper

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 • Reply December 25, 2013

  Carina jensen

  Ðet er noget af den mest forargelige afgørelse jeg nogen sinde har hørt, hvad ganden sker der…… Føler af hele mit hjerte med carsten

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
 • Reply December 25, 2013

  Helle

  Det værste er at man føler sig så magtesløs, når dem som rent faktisk KAN gøre noget, vender det blinde øje til.
  Det er fuldstændig vanvittig at retten ikke kan tænke selv, uden at følge manualer bogstaveligt.
  Hvordan kan man på nogen måde sidde rundt om bordet og blive enige om at en børnemorder stadig har en moders rettigheder. Det er ganske enkelt hovedrystende. Jeg skammer mig over at bo i et land, der behandler ofre på denne måde!!!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
 • Reply December 25, 2013

  Max Hansen

  Shit WTF – hvor var det godt skrevet og ikke mindst fyldestgørende..
  Det var/er præcis mine tanker. Malene du er sgu for Coool.. Thumbs up herfra

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Leave a Reply