Sikke et fint numsehul du har…

… Ikke lige de ord du forventer at høre, når du ligger i, hvad der må betegnes som de fleste kvinders hadestilling… – med stængerne oppe i bøjler, frit udsyn til rosetten og nummi. Ordene? De kom fra mave-tarm specialisten. En kvinde som kunne være min mor. – Øh hvad? når jeg kun at spørge, så bryder sygeplejersken ind: Ja, det har du, det er altså rigtigt hvad hun siger – og vi har set mange”!Jeg overvejer et kort øjeblik om jeg skal begynde at tage entre. – Jeg har simpelthen et fint numsehul? Spørger jeg og griner. Det her er den sjoveste og mest akavede situation jeg længe har oplevet, men på samme tid også forløsende. Det er jo ikke lige frem fordi man jubler af begejstring, når nogen skal kigge på én fra sydlig retning, med “projektør, pandelygte og forstørrelsesglas”. Og nu skulle de ikke bare kigge, men operere, bevares en mikro operation, men alligevel.

– Altså, ligner de ikke bare hinanden, mere eller mindre? spørger jeg. “NEJ!!” Buser læge og sygeplejerske enstemmigt ud, og deres ansigtsudtryk får mig til at grine igen. “Så vær du stolt over at du har så fint et numsehul, det er der skam ikke mange der har”, fortsætter lægen. For fanden de er sjove de to “tanter”, jeg er allerede lidt vild med dem, så lige nu i dette øjeblik, må de gøre lige hvad de vil med mit såkaldte numsehul – og det gjorde de. Jeg ærgrede mig lidt over, at min lille operation allerede var overstået, for hvad kunne de ellers berige mig med af ny indsigt?! De forsikrer mig om, at det ikke bare var en billig afledningsmanøvre. Jeg tror dem.

Det er 5 år siden, de ord overraskende blev smidt i fjæset på mig, (altså det korte øjeblik, hvor blikket vendte op i nordlig retning) men den sætning, den står stadig knivskarp i min erindring. No wonder, ikke lige det du regner med at høre, når du ligger der og flasher møllen.

Detskoe-ydivlenie-6
Jeg havde lige udgivet min 3. bog; 40 min bare røv (meget apropos) så jeg havde taget et eksemplar med, som jeg spurgte om jeg måtte lægge i deres venteværelse, som  bonusgave for den forestilling jeg havde leveret.

40_min_bare_roev_s
Et par uger efter skal jeg til kontrol. Tante Et og Tante To, smiler bredt da jeg kommer ind af døren og lægen udbryder: “Jeg bliver simpelthen nødt til at høre – hvordan går det med psykologen”? Først er jeg ét stort spørgsmålstegn, men hun fortsætter: “ja, jeg har læst din bog, og hold op hvor har jeg grint meget, du skriver så levende, at man føler man er der, men nu får jeg jo ikke et roligt øjeblik før jeg ved hvordan det går med ham psykologen, smiler hun bredt. Hun er skøn, hun har læst hele bogen siden jeg var der. Den omhandler mit liv fra jeg fylder 39 til min 40 års fødselsdag. Kvindeliv anno 2010, med opture, nedture, svingture og alt det i mellem. Året hvor jeg havde sat mig for, at NU skulle jeg ud og date. Mændene jeg mødte på min vej, havde alle fået navne som “Manden uden ben”, “Lækkerheden”, “Slagteren”, “Ordensmagten” og “Psykologen”. Psykologen var ikke psykolog, men han var den sidste jeg datede i bogen, og hvor jeg havde luftet tanken om, at han meget vel kunne vise sig at være mere end bare en date. Fedt at hun havde læst bogen. Og fedt, at hun blev nødsaget til lige at høre “føljetonen”.  Og mig? Jeg har stadig et fint numsehul får jeg konstateret. Ja, jeg si´r det bare!

Hvilke ord har du fået smidt i hovedet, hvor du har tænkt; sagde han/hun virkelig det?!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (3 votes cast)
Sikke et fint numsehul du har..., 5.0 out of 5 based on 3 ratings

Be first to comment