Om natten er jeg en fræk lille tigermis

Er dét din? spurgte min 18 årige søn forundret, da han får øje på min ny-erhvervelse der ligger på bordet. Ja, svarer jeg kækt, og inden jeg når at sige så meget mere, vender han om på hælene med et smil og siger: øøøhhmmn, okay!

Jeg har på en søvnklinik med diverse udstyr fået konstateret insomnni/søvnløshed, og har siden mine sen-teenage år, haft et et rigtigt dårligt søvnmønster og mange lange søvnløse perioder. Det har som skrevet, stået på i så mange år, at min hjerne tror at det er normalen – det er derfor også meget svært, at bryde den onde cirkel.

img_3899

I rigtig mange år – hvis man tæller de søvnlæse nætter fra, har jeg sovet gennemsnitligt 2 timer om natten – ikke sammenhængende, men to timers afbrudt søvn. Det siger sig selv, at det er skadeligt for kroppen, da dine celler restituerer og genopbygges under søvn. Jeg tager ikke sovemedicin, da jeg så ikke ville kunne bestille andet. Jeg synes jeg har prøvet alt, lige fra godnat te, en øl inden sengetid, melatoninpiller, soveplastre, mørklægningsgardin mm. uden effekt, men nu er jeg fast besluttet på – og overbevist om, at jeg med tålmodighed kan bryde cirklen.

Det pudsige er, at efter jeg havde været på søvnklinikken og fået konstateret insomni, så føler jeg faktisk, at jeg er begyndt at sove bedre. Ikke godt, men bedre.
Jeg har  lavt stofskifte, og det er også noget der tricker søvnen, men  efter min medicin er trappet op til det dobbelte, hvor jeg nu også skal tage nogle lige inden sengetid, så tror jeg at det også har en positiv virkning på min søvn.

Derudover forsøger jeg også med healing, mindfulness, lange gåture og ja, så altså også min nye frække tigermis… Som jeg er klar over, at min søn troede var en “fræk” BH;-)

img_3897
Meget mærkelig tiger, tænker du måske?  Og jeg burde vel også have navngivet den Leopardmissen – Tigermis lyder bare sjovere… eller noget;-)

Jeg så tilfældigt en reklame for den, og tænkte; jeg bliver nødt til at prøve den af. ALT  hvad der kan forbedre min søvnkvalitet, skal prøves af.
Jeg vågner af ingenting! Kan ikke sove med åbent vindue, for enhver mikroskopisk lyd – BUM, jeg er vågen. Jeg har mørklægningsgardin i soveværelset, alligevel vågner jeg så snart solen står op og den mindste lyskilde får sneget sig ind. Tigermissen, er en luksus sovemaske, som jeg har fundet hos Lysterapi.dk. Den er udført i bambus stof på indersiden og er lækker blød og behagelig. Den er også tilpas tung med hulrum til øjnene, så du ikke føler pres over øjnene, og  så lukkes den med velcrobånd om baghovedet.

Der medfølger ørepropper og i selve sovemasken er der nogle specielt designede øre packs, som hvis du bruger dem sammen med ørepropper, giver større lydreduktion end ørepropper alene. Jeg er ikke så vild med at have ørepropper i ørerne, så jeg bruger dem ikke, jeg synes det er ubehageligt at have i ørerne – men måske jeg skal prøve at vænne mig til at bruge dem også, så jeg opnår en bedre lydreduktion. Du udelukker ikke alle lyde – jeg synes stadig jeg hører alt, om jeg bruger ørepropperne sammen med sovemasken eller ej, men jeg er også ekstrem lydfølsom. Jeg synes dog, at det tager toppen af eventuelle lyde der generer, den ER også testet af en audiolog, som verificerer, at udefrakommende lyde reduceres.

Faktum er, at jeg efter de første dage, hvor jeg lige skulle vende mig til at ligge med den, nu ikke vil undvære den. Det hjælper mig, med totalt udelukkelse af lys og tyngden af masken har også en god virkning for mig. Den har ikke (endnu) udøvet mirakler for mig – det er ikke sådan, at jeg pludselig sover igennem, men jeg føler den forbedrer den smule søvn jeg får mærkbart, og så er den også genial, hvis jeg har brug for en lille  “mormor” om dagen, hvor der ellers er lys og hvor jeg normalt ikke ville kunne sove.

Tigermissen er min nye bedste sovekammerat. Ku´du også godt trænge til en bedre søvnkvalitet, eller har du natarbejde og brug for at sove om dagen, så er masken måske også noget for dig?

Er du ikke lige til leopardpletter, så fås den også i sort. Den koster 449,-  og du kan bestille den her ;-)

Godnat

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Om natten er jeg en fræk lille tigermis, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Be first to comment