Malenes Choko-Orange Drøm – Chokolade brownie med appelsin. Sukker- og glutenfri

IMG_0836 Det er sgu lidt sjovt, mig der ellers er lidt af en mad-mongol, som helst undgår at opholde mig i et køkken – med mindre det er på køkkenbordet med et godt glas rødvin, mens jeg beundrende kigger på et stk lækker mandsperson jonglerer med diverse gourmet fortræffeligheder, synes pludselig, at det er meget hyggeligt at udforske og finde på alternative og fortrinsvis sunde kager, nok mest af alt fordi jeg kører sukkerfri januar. Så bare rolig, der vil også komme almindelige sukkerholdige syndige kager – bare ikke her i januar;-)

Jeg har gerne ville lave et “sundt” alternativ til den gængse chokoladekage, og samtidig sørge for at den er interessant, delikat, proteinrig og en smagsoplevelse, på trods af at den er uden sukker og stivelse. Bønner i en dessert lyder måske som en lidt underligt kombination, men brownies lavet på sorte bønner er faktisk lidt af en klassikker, når det kommer til sundere desserter. Jeg synes selv den er ret lækker af en sund sukkerfri kage at være. Svampet og med en rig smag af chokolade og kant af appelsin.

Malenes sukkerfri Choko-Orange Drøm

2 økologiske appelsiner

250 gram friske dadler

1 dl mørk kakaopulver

100 g mørk sukkerfri chokolade

250 gram mandelmælk

1 ds kokosmælk

1 ds. sorte bønner

2 tsk vanillepulver (ikke at forveksle med vanillesukker)

2 tsk øko glutenfri bagepulver

5 æg (3 af dem skal hviden for sig)

  • Skyl appelsinerne og kom dem i en gryde med vand, kog dem under låg til de er møre, ca. 1-1/2 time. Lad dem køle af, skær enden af hvor stilken har været, skær appelsinerne i både og fjern evt. kerner. Kom appelsin med skal i en blender, og blend til de har fået en lind konsistens ala puré.  Kom indholdet i en skål.
  • Hæld vandet fra de sorte bønner og blend nu ligeledes dem, til de har fået en puré agtig masse, kom i en anden skål.
  • Fjern sten fra dadlerne og mos dem godt sammen til de får en karamelagtig masse.
  • Hak pladen med den mørke sukkerfri chokolade i små stykker
  • Put to hele æg i en skål, samt 3 blommer fra de resterende æg. De tre hvider putter du i en skål for sig og pisker til hviden er stiv, du skal kunne vende skålen uden massen løber ud.
  • I skålen med de hele æg og ekstra blommer tilføjer du nu dadel-karamelmassen, mandelmælk, kokosmælk, mandelmel, kakaopulver, vanillepulver og bagepulver, og pisker det godt sammen.
  • Tilføj appelsinpuréen, puréen af de sorte bønner og den hakkede chokolade i dejen, rør det godt sammen.
  • Tilsidst vender du nænsomt den stive hvide i dejen.

Hæld dejen i en springform/kagefrom, beklædt med bagepapir, Ø 22 cm. Jeg fik dej tilovers, så jeg lavede en mindre kage som jeg ville bruge som grunddej til romkugler. Min force vedrørende slik og kage er, at jeg meget hurtigt får stillet min trang til noget sødt, et par bidder og så er lysten styret. Lucky me, I know. Men jeg ved derfor også, at vi aldrig får spist alt det her kage, så romkugler it is, dem må unger og naboer spise. Opskrift på romkugler af restekage, finder du her.

Jeg har tidligere lavet et blogindlæg på hvad hvad jeg nok vil mene er verdens bedste romkugler, bestemt ikke sukkerfrie, og med en alternativ opskrift, men for hulen da, de smager fantastisk. Den kaloriefyldte lækkerling af en original romkugle opskrift finder du her.

Bag kagen i ovnen ved 175 grader i ca. 45-55 minutter, eller til den er gennembagt. Læg evt. et stykke bagepapir henover kagen i ovnen, hvis den begynder at blive mørk, den skal nok blive færdigbagt
Lad kagen køle helt af i formen, inden du tager den ud. Kagen kan holde sig i køleskabet ca. 3-4 dage.

Pynt med lige hvad du lyster, jeg har pyntet ét med hakkede cashewnødder og små chokoladestykker, creme fraiche at the side og et andet stykke med choko-frosting. Frosting til hele kagen:

3 spsk flydende kokosolie

3 spsk kakaopulver

1 spsk Perfect FlorSød

En lille smule fint havsalt

IMG_0839

PS. Hvem siger en brownie skal være firkantet?;-)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Malenes Choko-Orange Drøm - Chokolade brownie med appelsin. Sukker- og glutenfri, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Be first to comment