Ikke plads til kvajebajer – Anmeldelse af Robinson program 1

Anmeldelse af Robinson program 1, for BT Online.

De første år, var jeg inkarneret  fan. Men så mistede programmet sin nerve. Det var mere fiktion, gak og gøjl end det var overlevelse, dét Robinson reelt handler om. Men NU skal det være. TV3 proklamerer Back to basics. Så for første gang siden 2001, øjner jeg en mulig interesse.

Har vi en ny Hade-Martin, eller hans kvindelige modstykke Pølse-damen Janne? Vi skal jo have nogle karaktere vi elsker at hade,  nogle helte vi husker!

Se mig

Vi ser deltagere, der fiser rundt om sig selv, som høner der har fået kappet hovedet af. Ingen struktur, nej, det er bare SE MIG  -SE hvad JEG kan. Specielt øens selviscenesatte overlever, braldrehovedet Behrad. Typen der både tror – og proklamerer, at han kan alt. Tænk, ”jeg synes jeg genkender ham”. Stik piben ind Sømand, ellers vil jeg garantere dig, at dine dage på øen er talte. Men han får ild… Uden tændstål?! Jeg tvivler – tro mig det er ikke nemt, men er selvfølgelig nemmere ved hjælp af brilleglas eller indsmuglet lighter?!

Noget kan man ikke klandre produktionen for, de laver fede konkurrencer – aftenens program var ingen undtagelse. Der blev stillet krav til både fysik, kommunikation og samarbejde.  Inden kappestriden viser det første tågehorn sig. Due… hedder han virkelig det? Duen er daglig leder til hverdag,  ah hva be ha? På mig virker han som én, der end ikke kan lede en gammel dame over gaden – og det skal snart vise sig at jeg får ret. Duen har ikke fattet en meter, han har fuldstændig misforstået opgaven. Der er bare ikke plads til kvajebajer på Robinson! I dysten fører det ene hold stort, men bliver så det rene Gø og Gokke, og det er hvad der sker, når man lader en mand styre roret, som han ikke evner at navigere!

Roberts bare røv

Vi får en lille smagsprøve af produktionens scoop. Karakteren som Familien Danmark med garanti, vil elske at hade. Samfundsnasseren Dovne Robert. Uuuuuuha-uha-uha, Robert få så gang i den satans tømmerflåde. Skynd dig, bliv forenet med dine kommende holdkammerater, og tag din blege behårede røv med dig, det sørgelige syn, skal de sgu ikke snydes for!

Så er der ø-råd.  Pånær Backer som har fattet konceptet: Hvem kan vi bedst undvære her og nu? Så kvajer holdet sig!  De stemmer Behrad ud. Indrømmet, han var pisse irriterende, havde storhedsvanvid, men pt. har I stadig brug for ham som hold, han har styrke, sortér de svageste led fra først. Det er den klassiske fejl år efter år. Håber I bliver klogere!

Første afsnit af Robinson Ekspeditionen er forbi. Jeg fik hvad jeg kom efter. Vi kom som seere, lidt all around. En lidt tam landgang, en lille smule forudsigelighed, men flotte billeder, spænding, en deltager på hospitalet og jeg kan da huske navnene på fem af deltagerne. Nu sidder vi med ”tilbageholdt åndedrag” i spænding over, om Duens holddeltagere vil beholde ham som leder, eller om han bliver degraderet i næste afsnit. Bum bumme lum, den er svær. (ironi kan forekomme) Har Duen en leder gemt i sig? Det er der vidst ingen der mener, så af sted, ud af fugleburet med ham. Jeg stemmer for Backer som leder, og indtil det sker, så slutter jeg som jeg startede. For første gang i mange, ser jeg frem til, at næste afsnit løber over skærmen. Det tegner lovende. Tillykke til produktionen og TV3, tab det nu ikke på jorden, for hvad fanden skal jeg så se mandag aften?!  *** 4 ud af 6 stjerner ***

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Be first to comment