Hjemmelavet klassisk pesto

Pesto smager skønt, men endnu mere fantastisk når det er hjemmelavet. Det er super nemt, så opskriften får du lige her:

1 håndfuld mandler

2 store håndfulde basilikum

2 store håndfulde rucola

1 fed hvidløg

2 ansjosfileter (kan udelades)

75 g pecorino ost, alternativt parmesan

3/4 dl ekstra jomfruolivenolie

Himalaya salt

img_3720

Tørrist mandlerne på en mellemvarm pande i et par minutter

Skyl og slyng/aftør basilikum og rucola. Skær osten i lidt mindre stykker og put alle ingredienserne i en foodprocessor – sådan én har jeg ikke, så det røg i blenderen og holdt lidt hårdere med, at få det kværnet igennem til en cremet masse. Så har du foodprocessor, er det at foretrække, eller måske lave en dobbelt portion, så der er lidt mere væde (olie) til at køre de øvrige ingredienser rundt.

Smag til med salt. Jeg havde ikke selv lige himalayasalt ved hånden, så det blev almindeligt havsalt som du kan se. Pestoen kan holde sig i køleskabet ca. 5 dage

img_3733

Opskriften af fra Sandra Puglieses kogebog Krydderurter. Om et par dage vil jeg dele opskriften på myntepesto med grønne ærter, som er fra samme bog;-)

img_3817

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Hjemmelavet klassisk pesto, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Be first to comment