Hjemmelavet jordbær-mynte marmelade & Daiquiri

Hüttemeier er gået i selvsving over 3 kg selvplukkede jordbær, vi snakker fryd helt ud i skåneærmerne.  Nu kan skabshausfrau numero uno, få lov til at give den gas – bare den ene gang om året.

Første kg blev brugt til jordbær-rabarber grød, med rabarber fra “Bedstes” have. Det næste kg står på jordbær med sukker og fløde,  og SÅ mine damer og herrer, så står den eddersprøjtemig på to forskellige hjemmelavede marmelader. Der er gang i gryder og skåneærmer, det siger jeg jer. Både en jordbær-rabarber marmelade, og en jordbær, mynte, citrus marmelade. For dullen da, det er smovs i køkkenet.

Kan du mærke du selv er ved at blive kvalt i de blomstrede skåneærmer, at du bare MÅ have en marmelade eller to ud af ærmet, så får du her opskriften på min jordbær-mynte marmelade.

Du skal bruge:
IMG_2586

500 g jordbær

1 vanillie stang

saft fra økologisk citron

mynteblade

500 g syltesukker
Syltesukker er skide nemt, der slipper du for både atamon og melatin til jævning, it´s all included

Skær jordbærrene i mindre stykker, put dem i en gryde, tilføj korn fra en stang vanille, finthakkede mynteblade, lidt vand samt syltesukkeret, smag til med saften af en økologisk citron. Koges 2-5 minutter, hæld på varme rengjorte glas. Voilá;-)

IMG_2588

Jeg har stadig jordbær tilbage, må hellere lave mig en strawberry daiquiri, skål!
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sådan laver du en Strawberry Daiquiri

6 Cl Lys rom

1.5 cl frisk lime juice

1 cl sukker Sirup

6 Friske Jordbær

Hæld jordbærne sammen med is i en blender, tilsæt rom, lime og siruppen og start blenderen. Stop blenderen så snart at jordbærne og isen er blevet knust og massen har opnået den ønskede substans. Hæld cocktailen over i et Margarita glas og pynt med 1-2 jordbær.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Hjemmelavet jordbær-mynte marmelade & Daiquiri, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Be first to comment