Hjemmelavet ingefæris

Ingefæris lyder måske specielt, men det er så absolut én af mine favoritter indenfor hjemmelavet is. Sødme med en kant, mmmmmm…

Opskrift til 1/2 liter – som med garanti ryger med det samme, da den smager så godt:

25-30 g frisk ingefær i skrællet vægt

100 g honning

1-2  økologisk usprøjtet citron

4 friske æggeblommer

1/2 l piskefløde

1 vanillestang

1 nip himalayasalt

fullsizerender-1
Finriv den skrællede ingefær, og varm den op i en lille gryde sammen med fløde og kornene fra vanillestangen. Lad det lige boble et halvt minuts tid, og tag det derefter af varmen og lade det køle af. Prøv dig frem i forhold til hvor meget smag af ingefær du vil have i. Start med 25 g, og tilsæt evt. lidt mere, hvis du – når du har blandet isen – synes den godt må have lidt mere kant.

Pisk æggeblommer og honning helt lyse og luftige med en elektrisk pisker. Vask citronen/citronerne og riv skallen på et rivejern. Hæld nu den afkølede fløde med ingefær og vanille sammen med de piskede æggeblommer, revet citronskal, saften af 1-2 citroner og bland det godt sammen. Hold evt. lidt igen med både ingefær og citron, smag til og tilføj efterhånden, til du føler smagen er helt den rette.
Frys isen og nyd den som den er, eller som vist på billedet, med frysetørrede hindbær.

img_3902
Opskriften er inspireret af Sandra Puliegses version i bogen INGEFÆR. Her bruger hun også ingefærsirup og pisker i stedet fløden til flødeskum. Jeg tilføjer både ekstra citron og citronsaft – det er en smagssag, m¨ske du ønsker den sødere, så tilføjer du lidt mere honning.

img_3467

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Hjemmelavet ingefæris, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Be first to comment