Hjemmelavet hyldeblomstis – så englene synger og mundvandet driver

Jeg lavede så meget hyldeblomstsaft forleden, at jeg udover at bruge resterne til marmelade, også besluttede mig for at lave is ud af noget af saften (hvem sagde Hüttemeier?).

Vil du høre englene synge, mens dit mundvand løber over af begejstring, så får du her en opskrift, som vil få dine smagsløg til at slå flik flak af bare lykke.

hyldeblomst citronis 362x260.ashx
Ingredienser

Rigeligt til 8 pers.

9 øko citroner
1 dl sukker
4 past. æggeblommer
1 dl konc. hyldeblomstsaft (se opskrift her)
½ l piskefløde

Fremgangsmåde

Skyl citronerne, halver de 8 på langs og skrab citronkødet ud.

Pisk sukker og æggeblommer sammen til en luftig masse. Tilsæt revet skal fra 1 citron samt hyldeblomstsaft.

Pisk fløden stiv og vend forsigtigt æggemassen i flødeskummet.

Fyld de tomme citronerskaller med flødemassen og skrab dem flade med en kniv.

Læg citronerne sammen igen parvis, og pak hver citron ind i husholdningsfilm.

Hæld resten af massen i en fryseboks og frys citronerne og isen i minimum 6 timer.

Inden servering halveres citronerne igen med en skarp kniv dyppet i varmt vand og serveres iskolde.

Mums, siger jeg bare. Del gerne, hvis du har andre lækre opskrifter med hyldeblomst.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Hjemmelavet hyldeblomstis - så englene synger og mundvandet driver, 5.0 out of 5 based on 1 rating

2 Comments

  • Jeg har lavet isen her nogle gange efterhånden – dog ikke i citronskaller, og den smager dejligt og let (trods det er flødeis). :-)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    • Reply August 16, 2017

      Malene Hasselblad

      Ja den er skøn, du skulle prøve citronskal på et tidspunkt, bare husk de skal være øko;-)

      VN:F [1.9.22_1171]
      Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Leave a Reply