Hjemmelavet hybenmarmelade med vanille og citron

Det er ved at være sidste udkald, hvis du skal nå ud og plukke hyben, så hvis du ikke har andre planer denne “høj hellige” søndag, så tag familien med ud og pluk løs. Du skal ikke plukke dem for modne og bløde, de er svære at skære ud og rense – vælg de hårde.

img_3722Jeg er ikke den der bruger så meget tid i mit køkken, men jeg laver altid marmelade om sommeren og denne hybenmarmelade smager bare super godt, og er ekstra lækker til en god ost, eller bare på et godt stykke brød. Den har en fin smag af vanille, og med citronen, den perfekte afstemning mellem det søde og det syrlige. Pluk et  ekstra  kg hyben –  gør dem i stand, nu du alligevel er i gang, og smid dem i fryseren. Det er så hyggeligt at lave hybenmarmelade om vinteren og fornemme duften af sommer.

Ingredienser

1 kg hyben fjernet for kerner

7 dl vand

450 g sukker

Saft og skal af 2 økologiske usprøjtede citroner

1 vaniljestang

Atamon

Fjern stilken og skær bærrene i halve stykker med en lille skarp kniv.
Skrab kernerne ud med en teske og skyl bærrene grundigt.
Vask citronerne og riv skallen.
Kog de halve hybenstykker i ca. 20 minutter med vand, citronskal, kornene af en stang vanilje, samt saften af de 2 citroner. Lad den tomme vanillestang koge med.
Tag vaniljestangen op af gryden. Hæld indholdet af gryden i en blender og hæld derefter den blendede masse tilbage i gryden Tilsæt  sukker – Smag dig frem i forhold til, hvor sød du ønsker marmeladen. Kog videre i 15 minutter.
Tilsæt 1 tsk. atamon til den færdige marmelade og hæld den på atamonskyllede glas og sæt på køl.

img_3575

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
Hjemmelavet hybenmarmelade med vanille og citron, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Be first to comment