En flænge i himlen

Sjældent har jeg set så fin en film – den ramte mig lige i hjertekuglen.      ****** 6 stjerner

00027601_en-flaenge-i-himlen_plakat-dk_360

Jeg har netop været til gallapremiere på filmen ‘En flænge i himlen’, baseret på den bedst-sælgende ungdomsroman af John Green under originaltitlen ’The Fault in our Stars’. Green blev I øvrigt inspireret til bogen efter at have arbejdet med kræftramte børn og unge, hvor han blev rørt over deres modige forsøg på at leve et almindeligt ungdomsliv på trods af deres sygdom Bogen har været en stor succes i Danmark, og den genudgives i forbindelse med filmens premiere, under samme navn som den danske filmtitel.

Jeg kan sige det kort; Go read, go see, alligevel vil jeg fortælle lidt om filmen, som sagtens kan ses, selvom du ikke er teenager. Til gallapremieren, så jeg ikke umiddelbart nogle teenagere, og jeg tør vidst godt her, skære alle over én kam og påstå, at alle var rørte over filmen. Den pakke Kleenex der var lagt ved hver stol, blev brugt flittigt over hele salen. Men den er ikke bare sørgelig – den er smuk, rå, rørende, sjov, reflekterende, den er …. Åhh, gå nu bare ind og se den;-)

Filmen handler om den 17-årige Hazel, der har lungekræft. Hun mødes med en støttegruppe for andre kræftramte unge, og der støder hun ind i Gus, der mistede sit ene ben pga. sygdommen, men som nu er erklæret rask.
 Hazel og Gus er to udsædvanlige teenagere, som deler en skarp humor, en foragt for det konventionelle og en kærlighed, som tager dem – og os – på en uforglemmelig rejse.
 Selvom Hazel ikke aner, hvor lang tid hun har tilbage, kan hun ikke modstå Gus’ insisterende charme, (tro mig, det vil du heller ikke kunne, ligegyldigt om du er kvinde eller mand. Hans karakter, er bare sådan én du har lyst til at putte i lommen eller have hængende som nøglering).

ansel-fault

Hazel og Gus forelsker sig langsomt i hinanden, trods Hazels anstrengelser for at kæmpe i mod – og de kvindelige seer forelsker sig samtidig i Gus. Snart har de to unge mennesker kastet sig ud i et forhold, der foruden de almindelige kæresteproblemer også skal slås imod en uretfærdig og alt for tidlig dødsdom.
Bogens og filmens fortæller, Hazel, spilles af Shailene Woodley, som også havde hovedrollen i ’Divergent’ (2014), en anden filmatisering af en populær ungdomsroman. Der medvirkede hun ligeledes sammen med Ansel Elgort, dog som hans søster og ikke som hans kæreste.

Fault-In-Our-Stars-467

Siden bogen udkom i januar 2012, er den trykt i over 1.000.000 eksemplarer og dertil kommer et stort antal solgte e-bøger.I syv uger toppede den bestsellerlisten i New York Times. Og dét selv om bogen handler om noget så alvorligt som kræft. Hazel har i fire år levet med en alvorlig kræftdiagnose og er ofte ved at miste modet. Men så møder hun den ligeledes kræftsyge Augustus og bliver forelsket for første gang i sit liv. Pludselig ser hun på både sygdom, liv og død på en helt ny måde. En flænge i himlen er en både rå, rørende og livsforelsket roman om udødelighed og alt det største og smukkeste i livet.

Se trailer til filmen her

A Fault In Our Stars

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
En flænge i himlen, 5.0 out of 5 based on 1 rating

Be first to comment