Den stolte mor

Det´ mig. Hende den lille skidespræller, er ikke så lille mere – hun startede i går i 0. klasse, og dét er stort når man er 6 år, og det sidste år har været mere end skoleklar. Aldrig har jeg hørt hende komme så hurtigt op af trapperne. Som med usynlige fjedre under fødderne og rullefald op i min seng udbryder hun: Åh mor, jeg er bare så spændt – jeg starter i skole i dag (juble-juble), og for fanden da, man forstår hende godt. Det er jo en kæmpe stor dag. Jeg husker stadig storebrorens første skoledag, han går nu i 2.G i gymnasiet – for fuck sake da, inden jeg får set mig om, sidder jeg og slubrer over suppen på ældrecentret, med 117 børnebørn (riiiiiimelige aktive unger alligevel).

IMG_8831Sophie har været priviligeret. Sygemeldt mor, hvilket har betydet, at hun har fået lov til at sove til hun vågnede af sig selv, typisk omkring halv ni. Dvs. at hun siden april hvor hun startede i SFO, hver morgen er kommet lige til øllet, 9.30, som var seneste tidspunkt børnene måtte møde ind. GASCHLAF… in your face! Fra i dag hedder den 8.15… HVER dag. Nå, men så kommer vi lige som op og er i gang, snart skal det jo også være hverdag for mig igen. Jeg korrigerer, den er startet nu. I går var hun skide stolt – det er hun også i dag, men lige i morges da jeg vækkede hende 7.15, blev jeg mødt af et: Åh, bare jeg var voksen, så behøvede jeg ikke at stå op og skulle i skole. – Nej min skat, men så skal du op til noget andet – eller blive selvstændig som din mor.

Tilbage til dagen i går. Guderne skal vide, ungen ikke er genert, hun snakker med ALLE. Postbuddet, manden i køen i Bilka, moren til et barn hun ikke kender… ALLE. Hun lyder lidt som en beostær på speed. Men lige i går, der så jeg hende for første gang blive lidt genert. Der ville hun gerne have at jeg stod lidt tæt på. Det var alligevel lidt overvældende at træde ind i klasselokalet, med alle de nye klassekammerater – og ikke nok med dem, alle deres forældre, for børnene var som flest, repræsenteret af både mor og far. Også Sophie.

FullSizeRender-1

Ungerne fik den kolde tyrker. Deres lærer Vinni, fortalte kort hvad der skulle ske, og så blev vi forældre smidt over i SFO´en, hvor inspektøren lige holdte en lille velkomsttale til os, og der var kaffe og kage. Her sad vi så ved bordene, en blandet landhandel af forældre fra både 0.A og 0.B. De to forældrepar der sad ved vores bord, de var, om jeg så må sige, ikke specielt i mødekommende. Jo overfor hinanden, men bestemt ikke overfor mig eller Sophies far, de værdigede os ikke et blik. Så da Sophies far måtte gå grundet han skulle retur til arbejdet, tænkte jeg; jamen så fuck-fuck da, og rykkede over til et andet bord. Normalt ville jeg have tvunget dem til at forholde sig til, at der sad andre ved bordet og havde danset stepdans på bordet, mens jeg havde skrålet; se mig, se mig. Eller, måske bare lidt provokerende rakt hånden hen mod dem og sagt; Hej, jeg er Sophies mor. Sophie fra A. Men fanden tog ved mig, da de fra start havde vendt siden og ryggen til mig, da jeg også fra start kom ned og satte mig alene ved bordet og de blot sagde goddag til hinanden og ignorerede mig. Jeg tænker; håber ikke I opdrager jeres børn til at være lige så “imødekommende”. Nå, godt det samme, jeg fandt ud af, at deres respektive børn skulle i B, men alligevel. Jeg undres. Næste gang, stikker jeg næbet frem som jeg plejer, hvis jeg havner i sådan en sitution, om ikke andet, for at bevidstgøre for dem, at de har en bad behavior. PYT, nu var det skidesprællerens dag og HUN skal nok sige til og fra. Hun er den konfronterende type, hun siger som sin mor, præcis hvad hun tænker, men hun er også sindssygt ærekær, reel, ligetil, bundærlig og med en veludviklet retfærdighedssans. Hos hende skal du stå tidligt op, for hun stiller dig til regnskab, hvis du ikke er fair.IMG_8832Endelig blev vi kaldt over i hallen. Her stod resten af skolen for at tage i mod de nye børn. Stolte gik de klassevis og på række ind, mens der blev taget i mod dem med klapsalver og roser fra 9.ende klasserne. Åååååhhh morens hjerte smeltede over at se, ikke bare datters stolthed, men også alle de andre børns – og deres forældre, som trippede på tåneglene for at få foreviget øjeblikket på foto eller film. Alle stod med telefoner og ipads i hånden, nogle mere ivrige end andre.

Og SÅ var det tid til mor/datter hygge. Vi tog i waves (af alle steder) men jeg havde lovet at vi flottede os, eller, at jeg flottede mig og hun fik en børnemenu med legetøj og en is. Jeg fik pænt, men bestemt besked på, at jeg godt kunne slukke og lægge min telefon fra mig. MOR, vi skal hygge! Vi når lige hjem, så tjekker jeg skoleskemaet, i dag stod den på idræt. SHIT, idrætstøj?! Afsted igen,  Hø & Møg (H&M) blev min redning.

Og så er man bare en lille smule lykkelig inden i, når hun i bilen hjem siger; Det har været en dejlig dag i dag.

Jeg håber hun siger det samme, når jeg henter hende kl. 15.00 i dag, efter første rigtige skoledag med fag.
IMG_8833

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 3.5/5 (2 votes cast)
Den stolte mor, 3.5 out of 5 based on 2 ratings

Be first to comment