Banankage med chokolade, uden hvedemel og raffineret sukker – Mmmmmm… hvilken frækkert

IMG_0693

Jeg har valgt at starte året med sukkerfri januar, krydret med minus stivelse, dvs. minus mel, pasta, ris og kartofler. I stedet kører jeg kød og en hel del grøntsager ned, samtidig med, at jeg har sat mig for, at jeg skal have tilbagelagt minimum 100 km på gåben pr. 31. januar. So far so good, har indtil videre gået 46 km, okay gået på en uge, ikk? MEN, det kommer jeg heller ikke til at gå hver uge, men en god start. Som bonus har jeg de sidste 6 dage med minus sukker, stivelse og daglige gåture tabt tataaaaaaaa 1,9 kg. Dét skal fejres;-)

Jeg har lavet to begivenheder på facebook, én der hedder January Walk/Run Commit Yourself Challenge og en anden; Sugar Free January. Kom, du kan stadig nå at være med. Når jeg i perioder kører sukkerfrie uger, så kan jeg tydeligt mærke, at jeg slet ikke har lyst til sukker efterfølgende, og propper jeg alligevel noget sukkerholdigt indenbord (udenfor sukkerfri perioderne selvfølgelig) så får jeg faktisk nok efter en bid eller to, så det har bestemt sin ønskede effekt, når man ikke fylder sig med sukker, hver og hver anden dag.

Nå men sagen er, at det for nogle i sukkerfri-“gruppen, har været en lidt større udfordring at kappe slik/sukker/sodavand så jeg har som belønning lovet at diske op med denne “syndige” sunde banankage til weekenden. Dog er jeg klar over, at der også er sukker i bananer og dadler, men da der i frugt er mange vitaminer, mineraler og fibre, er det en god grund til at vælge frugt frem for slik. Sukkeret i frugt optages også langsommere i kroppen end rent, hvidt sukker, da frugten først skal nedbrydes. Den langsommere optagelse gør, at blodsukkeret ikke stiger kraftigt og hurtigt for derefter at falde igen med øget træthed til følge. Derfor kan det være mere behageligt og effektivt at få det langsomme sukker fra frugt end det hurtigere fra sukkerskålen. Nå, tilbage til kagen;-)

Jeg lover dig, at den smager mums. Mine børn er hoppet med på minus sukkervognen i denne måned, og min knap 18 årige søn er lige trådt ind af døren. Da han så kagen var kommentaren; Åhhhr den ser fråderen ud, og det var lige før, at han havde fråde om munden. I hvert fald var han svært begejstret for kagen, som han spiste med velbehag. Det sunde alternativ er hermed godkendt, og det smager jo lidt af synd;-)

IMG_0694

Men opskriften, tænker du, kom nu med den opskrift. Så here you go, så har du lidt lækkert til weekenden:

“Syndig”/Sund  banankage med chokolade, uden mel og sukker, 8 pers.

4 stk  øko bananer (evt. en ekstra til pynt, hvis den skal serveres med det samme)

150 g dadler ( jeg bruger de ‘halv-friske’ du finder i grøntafdelingen i en papæske)

2 spsk smeltet kokosolie

3 æg

lidt salt

100g mandler – eller som jeg bruger; færdigkøbt mandel mel

100 g hakket mørk chokolade (det er muligt at finde en 100 % chokolade uden sukker som jeg har brugt, alternativt  85% eller derover)

100 g chokolade til pynt

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 160grader.
  2. Hak/blend mandlerne til mel, hvis ikke du vælger den nemme løsning med mandel mel. Hak dadlerne godt.
  3. Mos bananerne så de bliver godt snaskede uden større bananklumper
  4. Bland banan,  æg, salt, mandel mel, de hakkede dadler og kokosolie sammen.
  5. Hak chokoladen groft og rør i.
  6. Kom dejen i en lille form med bagepapir.
  7. Bag kagen  i 45 minutter, eller til den er gylden og fast.
  8. Kom chokolade ovenpå. Jeg propper bare hele pladen på, lader det smelte og fordeler det med en dej skraber. Jeg har yderligere pyntet den med friske bananskiver og tør ristede kokos flager, naturligvis kun det stykke jeg var klar til at glæde min mave og sind med.

Tip: Lad gerne kagen stå i køleskabet til dagen efter, så smager den endnu bedre.

Stay tuned, på fredag kommer der endnu en “syndig” sukkerfri sag, du kan weekend forkæle dig med <3

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.0/5 (3 votes cast)
Banankage med chokolade, uden hvedemel og raffineret sukker - Mmmmmm... hvilken frækkert, 4.0 out of 5 based on 3 ratings

Be first to comment