8 dages juice detox = 8 dage med minus hovedpine og minus sukkertrang

Der er mange forskellige grunde til, at folk vælger juice detox. Jeg gjorde det med ét formål, at få renset ud i min krop, både efter mange års stress belastning, som har givet mig en masse fysiske gener og symptomer generelt, men også grundet indtagelse af antibiotika i 24 dage, på grund af nyrebækkenbetændelse med tilhørende for højt infektionstal. Jeg drikker slet ikke nok væske i det daglige, så 3 liter juice om dagen + vand, mente jeg mine nyrer ville have godt af, en god gennemskylning af systemet og måske også hjælpe min krop til at bekæmpe infektioner og booste mit immunforsvar. Kunne det give mig lidt mere energi og et par kgs reducering på vægten, så ville det bare være bonus.

Din krop udrenser naturligt selv, men i mit tilfælde med en overbelastet krop, så går det lidt trægt. Min krop tror hele tiden at den er i alarmberedskab, så den holder på alt og kvitterer med det ene symptom efter det andet.  En velfungerende krop er afhængig af, at affaldsstoffer, kemikalier og tungmetaller bliver udskilt. Er lever, nyrer, tarme og lymfesystem overbelastet (ikke i topform), ophobes affaldsstoffer (losseplads) i væv og organer og dræner kroppen for energi. Du oplever symptomer som træthed, betændelsestilstande, uren hud, forstoppelse, hovedpine, dårlig ånde, maveproblemer og problemer med at reducere vægten. Stress har negativ virkning på sundheden og kan forringe udrensning. Frugt- og grøntsagsjuice er naturens ultimative fastfood og ren livseliksir for alle kroppens millioner af celler.

detox-cleansing-juice-recipes1

En juicedetox, supplerer din egen krops afgiftende proces, og gør den mere effektiv, samtidig får den en pause fra konstant udsættelse for kemikalier, toksiner og diverse “uartigheder” fra det mad og drikke vi putter i munden. Med juicedetox maksimeres de naturligt forekommende vitaminer, mineraler, antioxidanter og rå enzymer, i store doser, som hjælper med at rense og forny.

Ved juicedetox, drikker du 500 ml seks gange om dagen, i alt tre liter ren juice. Prøv og tænk, hvis du skulle spise tilsvarende. Når du spiser en salat, får du måske 300 g fødevarer. Juicer du det, ville du måske få et lille glas saft ud af det, med lidt held 200 ml. Så hvis du drikker 500 ml pr. måltid, så svarer det til  knap 3 salater, pr. måltid. Prøv lige at tygge din vej igennem det, hver dag i 6 dage, vi snakker en hel del kg af frugt og grønt – måske du får brug for en kæbe transplantation;-)

Jeg har testet 6 dages juicedetox fra www.unpluggedjuice.dk, og det må siges at være den perfekte løsning for de travle eller dem der ikke ønsker at stå og jonglere med alverdens grøntsager og juice centrifuge, for ikke at tale om rengøring af maskinen. Jeg gider personligt ikke, at lave kun til et enkelt måltid af gangen, det kan slet ikke betale sig –  så når jeg selv juicer, så laver jeg til flere dage af gangen og det tager sin tidFra min tidligere juice detox, var min erfaring, at jeg ikke var så begejstret for de rene grøntsagsjuicer, så jeg valgte den detox, der bestod af blandede frugt og grøntsager og så blev jeg ellers udstyret med 36 halvliters flasker med friskpresset juice, fordelt over to gange. Dagligt indtag, 6 flasker, i alt 3 liter juice – nemmere kan det ikke være:

IMG_3718Flaskerne består af:


1. Betabooster. Rødbeder, gulerødder, æble, lidt friskpresset ingefær
, 80 % grøntsager, 20 % frugt (390 kcal/flaske)


2. Frisk Citrus.
 Grape, appelsin, 
100 % frugt (251 kcal/flaske). Denne her var den eneste jeg havde svært ved at få ned, som min veninde sagde, “den river jo helt nede fra røvhullet”. Jeg synes nu bare den var sur og besk, så jeg lavede selv noget frugtjuice og blandede den op med. Alle andre smagte skønt.


3. Stimulerende.
 Hvidkål, gulerødder, agurk, æble
85 % grøntsager, 15 % frugt (288 kcal/flaske)


4. Nærende og mættende.
 Appelsiner, æble, sød kartoffel, gulerødder
, 28 % grøntsager, 72 % frugt (512 kcal/flaske)


5. Orangerod med hybenkraft
. Gulerødder, hybenpulver
, 100 % grøntsager (324 kcal/flaske)


6. Livseleksir.
 Rødbeder, squash, agurk, gulerødder, æble, lidt friskpresser ingefær, 
80 % grøntsager 20 % frugt (270 kcal/flaske)

Hvis du ryger, drikker kaffe eller sodavand,  spiser masser af hvidt brød, pizza, pasta, kage, slik, indtager mange mælkeprodukter og ost, så vil jeg anbefale dig, at du ugen inden du påbegynder din juice detox, trapper ned i indtaget af stimulanser og begynder at spise godt med frugt og grøntsager. På den måde forbereder du kroppen, da det er afgørende for, hvordan du reagerer og udrenser. Hvis kaffe eller sodavand er en af dine stimulanser, begynder du med at skære ned, så du indtager den halve mængde.  Det er samme princip, når du skal trappe ned i indtaget af gluten, sukker, mælkeprodukter mm. Det vigtigste er, at du har sjælen med, går all-in og “overlever”  de afgiftningssymptomer, som kan komme. Symptomerne kan være alt fra hovedpine, ondt i maven og træthed. Oplever du alligevel disse symptomer, gælder det om være standhaftig. Drik masser af vand. Vand fortynder toksinerne og hjælper kroppen til at udskille dem hurtigere. Få sovet og hvilet,  dette kan også hjælpe dig igennem symptomerne.

gjdt-720x320

Nu er jeg ikke den store sukkerspiser, og spiser heller ikke oceaner af hvidt brød, pasta og lignende, så jeg oplevede ingen afgiftningssymptomer. Det eneste “negative” jeg oplevede, var sult, specielt om aftenen, men ikke noget der ikke var til at holde ud og efter de første tre dage, var det slet intet problem. Hvis du er sukker-junkie, så er det netop de første tre dage jeg vil sige er de vigtigste. Det er her du skal finde din rygrad frem, for propper du alligevel lidt i munden af “det forbudte” hver dag, så kan du lige så godt lade være. For mig er det ikke noget problem, når først jeg har sat mig noget for, så går jeg helhjertet ind i det. Dog valgte jeg bevidst “at falde i” på 5. dagen. Jeg var i biografen med en veninde  og her spiste jeg et par chips, en lakrids og et stykke chokolade. Jeg nød det ikke specielt, og det fede var, at sidde med fornemmelsen, at det indtag var helt unødvendigt. Når du føler dig sundere indvendigt, og ikke har fodret sukkermonstret i maven i flere dage, så har du slet ikke lyst til det. Min fornemmelse var, at nu havde jeg fået min krop i en bedre balance, hvorfor så fucke det op igen?

1372390987_2235_image

Og hvad er der så sket efter 6 dages juice detox? Rent faktisk er det 8 dage, for jeg fortsatte to dage mere, med juice jeg selv lavede.

Jeg har ikke tabt mig så meget som et gram, men alle jeg kender som har været på juice detox, har tabt sig, så hvis det er det du har for øje, så vil jeg næsten garantere dig, at du vil tabe lidt af det overflødige fedt fra sidebenene. Som jeg startede med at skrive, så er min krop stadig i stress og belastningstilstand, så den holder på alt hvad den har. Jeg har heller ikke fået et energi kick, men det hænger nok også sammen med min fibromyalgi, hvor netop kronisk træthed, som i; “sidde med hovedet nede i suppen alderdomshjem stadiet”, er én af sideeffekterne, for også dét, melder de jeg kender som har været på juice detox retur om.

Til gengæld, har jeg ikke haft hovedpine eller migræne en eneste dag, og det har jeg ellers flere gange ugenligt, jeg synes heller ikke mine kroniske smerter har været helt så udtalte, så jeg er sikker på at min krop har haft godt af en “sundhedskur”. I denne weekend, var jeg først barnepige for min venindes to piger (og min datters to veninder), så der havde min venindes mand sørget for aftensmad til os, lørdag var jeg inviteret på running sushi, mandag er det Mortens Aften og min mor har inviteret på And, så der har jeg drukket juice om dagen, og spist almindeligt om aftenen. Det sjove er, at hovedpinen var retur med det samme, jeg spiste normalt igen, så måske jeg skal kigge endnu nærmere på min kost. Summa summarum, min krop har haft godt af en udrensning, så tirsdag starter jeg op igen med 5 dage på frisklavet juice, denne gang alle hjemmelavede. For dig som selv vil lave dine juice, kommer jeg med et nyt blogindlæg med opskrifter på diverse frugt og grøntsags juicer. Har du travl hverdag og vil hellere betale dig fra tid og “svineriet”, unpluggedjuice it is;-)

mixed-fruits-15-ac996402v2-1600x1200
Er du i tvivl om juice detox er noget for dig, så tænk på, at denne form for juice detox, med kortere perioder uden fast føde, har bevist at have følgende positive resultater for dit helbred:

  • Vægttab af især fedt
  • Fald i blodsukkerniveau
  • Stigning i væksthormonerne
  • Reparation af beskadigede celler
  • og mange flere.

For at fremme udskillesen af affaldsstoffer og undgå hovedpine er det vigtigt at drikke rigeligt med vand mellem hver juice. Og for at optimere optagelsen af nærringstoffer bør juicen drikkes langsomt. Du skal drikke 6 stk. 500 ml. juice om dagen med 2 timers interval – den sidste 2 timer før sengetid. Kroppen har brug for sunde fedtstoffer. Derfor anbefales det, at du supplerer med en god olie, der er rig på omega-3 fedtsyrer, så kroppen får den optimale balance mellem makro- og mikronæringsstoffer. Det anbefales også, at du nedtoner dit aktivitetsniveau, så kroppen kan bruge sine energiressourcer på udrensning. Men mild motion som fx en gåtur bidrager til at øge blod- og lymfecirkulationen. Massage vil ligeledes øge blodcirkulationen og fremme udrensning gennem huden.

Når du er færdig med din juice detox, så starter du med en blid overgang, hvor du undgår de samme fødevarer som ved din forberedelse til kuren. Spis tilberedte grøntsager, magert kød/fisk og lidt frugt. Gradvis kan du så begynde af indføre den almindelige kost igen, men husk, pas på din rene krop og den sundhed du følte, mens du var på juice detox. Jeg kan kun anbefale alle at prøve det, og nu lyder jeg som et halvfesent reklame spot: “Din krop vil elske dig for det”, ha ha;-)

Vil du vide mere om unplugged juice, klik her

Priser pr. juicekur via Unplugged Juice:

3 dage  1.395,-
6 dage 2.645,-
9 dage 3.895,-
12 dage 5.145,-

15 dage 5.995,-

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (2 votes cast)
8 dages juice detox = 8 dage med minus hovedpine og minus sukkertrang, 5.0 out of 5 based on 2 ratings

Be first to comment